gonulden-sevenler-islamiarkadaslık-sitesi

Evlenmeden Önce Sorulması Gereken Sorular

Gönülden Sevenler’de eşleştiğimiz adayla buluştuk şimdi ona yöneltmemiz gereken Evlenmeden Önce Sorulması Gereken Sorular nelerdir?

 Çocuğun olmasını ister misin?

 Bir sevgiliye sorulması gereken en özel sorulardan birisidir. Karı koca arasında anlaşmazlığa neden olan konulardan birisi çocuklardır. Bu sebeple evlenmeden önce karşı tarafın görüşünün alınması gerekmektedir. Bunun yanında, sadece şakayla değil oturup ciddi bir şekilde oturup konuşmanız gerekir.

Eşiniz bu soruya evet cevabını veriyorsa kaç çocuk istediğinizi sormalı ve bu cevap sizin fikrinize uygun olmalıdır. Çocuklarınız hakkında farklı fikirleriniz varsa, evlenmeden önce bunları paylaşmalısınız.

 Evlilikle alakalı bir korkun var mı?

 Çiftler için zor sorulardan biridir. İnsanlar, özellikle düğün tarihi yaklaşır iken, kendi içlerinde tereddüt hissedebilirler. Hayatınızı sevdiğinizle birleştirmeye karar verdiyseniz, aklınızda acabaların olmaması çok önemlidir.

Bu soruyu sevgilinize sorduğunuz zaman dürüst bir cevap beklediğinizi de belirtmelisiniz. Sonuçta evlilikten korkması ya da endişe duyması, sizi sevmediği anlamına gelmez. Bu nedenle karşılaşabileceğiniz cevaplar konusunda olgun ve sakin olmalısınız. Evlenmeden Önce Sorulması Gereken Sorular.

Evlendikten sonra evdeki iş paylaşımları nasıl olmalı?

 Sevdiğinize sormanız gereken önemli diğer bir sorudur. Evlilik; kişilerin birbirlerinin hayatını kolaylaştırması ve aynı zamanda sorumlulukları yerine getirmek anlamına da gelir. Evlendikten sonra temizlik, yemek pişirme ve alışveriş gibi şeyleri tek başına yapmak büyük problemlere neden olabilir.

Evlenmeden önce nişanlınız ile birlikte ev işlerini paylaşabilirsiniz. Örneğin, karşı taraf yemek pişirmede iyi olmayabilir ama temizlikte yardımcı olabilir.

 Benim beğenmediğin bir özelliğim var mı?

 Şimdilik bazı sorunlar var ama evlilikten sonra işler düzelir diyenleri mutlaka görmüşsünüzdür. Bu beklentideki insanlar, istediklerini bulamadıklarında hayal kırıklığına uğrayabilirler. Eğer öyleyse belli bir yaştan sonra insanların değişmesinin zor olduğunu anlayacaksınız.

Alacağınız cevaplardan asla üzülmeyeceğinize emin olun. Herkeste birbirinin beğenmediği özellikler mutlaka vardır. Karşı tarafı dinledikten sonra bu özelliğinizi değiştirebileceğiniz ya da değiştiremeyeceğiniz ile ilgili konuşmalar yapabilirsiniz. Evlenmeden Önce Sorulması Gereken Sorular.

Evlendikten sonra nerede yaşarız?

 Hayatınızı sevdiğiniz kişi ile birleştirmeye karar verdi iseniz ikinizin de yaşamak isteyeceği bölgede bir ev kiralamanız gerekir. Diğer şehirlerde yaşayan çiftler bu konuda sorun yaşayabilirler. İstanbul’un farklı yerlerinde yaşayanlar bile bu konuda fikir birliğine varamayabiliyor.

Şimdi burada yaşayalım evlendikten sonra ben fikrimi değiştiririm gibi bir düşünceye kapılmamanız gerekir. Sevgilinizin nerede yaşamak istediğini öğrenip siz de fikirlerinizi söylemelisiniz sonrasında ise ortak bir karar almanız gerekir.

Dilerseniz profilinizi iyileştirmek için  https://blog.gonuldensevenler.com sayfamızı inceleyebilirsiniz.


Yayımlandı

kategorisi

,

yazarı:

Yorumlar

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

tr_TRTurkish