arkadaslik-SİTESİ

Mutlu ve sağlam bir ilişki kurmanın yolları

Mutlu ve sağlam bir ilişki kurmanın yolları. Sağlıklı, huzurlu ve sağlam temellere oturmuş bir ilişki kurmak büyük çoğunluğumuzun hayallerinden birisi. İslami evlilik siteleri benzeri mecralar kendisine iyi bir eş arayan insanların imdadına yetişebiliyor; ancak öyle bir zamanda yaşıyoruz ki, evlilik siteleri gibi mecraların yardımlarına rağmen kendimize göre bir eş bulmakta zorlanabiliyoruz. Konu hakkında yapılan bilimsel çalışmalar, sağlam ve mutlu bir ilişki kurmanın insanın sağlığını direkt olarak olumlu yönde etkilediğini gösteriyor. Her ilişki kendi içinde değişiklikler gösterse de mutlu ilişkinin ve sağlıklı iletişimin yolları hep benzer aşamalardan geçiyor. 

Beklentileri gerçekçi tutmak

Sağlam temellere oturtulmuş bir ilişkinin başlıca şartlarından biri. Karşınızdaki insan yüzde yüz sizin beklediğiniz standartlara uymuyor olabilir. Sağlıklı iletişimin yolunun karşınızdaki insanı olduğu gibi kabul etmenizden geçtiğini unutmamalısınız. Eşinizi değiştirmeye uğraşmamalı, onu yeri geldiğinde olduğu gibi kabullenebilmelisiniz. İslami evlilik sitesi üzerinden tanıştığınız bir kişiyle bunu yapmanız daha kolay olabilir, çünkü karşınızdaki kişinin oluşturduğu profilden o kişinin standartlarınıza uyup uymadığını kontrol etme şansına sahip olursunuz.

İletişim, her sağlıklı iletişimin başat unsurudur. Evlilik sitesi üzerinden başlayan tanışıklığınızı her zaman sağlam bir iletişimle güçlendirmeniz, kendinizi iyi ifade edebilmeniz ve karşı tarafa kendisini ifade edebileceği alanı tanımanız oldukça önemli. Karşı tarafın lafını bölmeden, söyleyeceğiniz şeyleri düşünürken onu dinlemeyi ihmal etmeden, onun bakış açısını tamamen anlamaya çalışarak dinlerseniz bir şeylerin olumlu yönde değiştiğini hissedeceksiniz. 

Mutlu ve sağlam bir ilişki kurmanın yolları

İlişkide yaşanacak çatışmalara yaklaşımınız da ilişkinizin daha uzun vadeli olması hususunda belirleyici olacaktır. Konuşmaya girmeden önce söyleyeceğiniz şeyleri ölçüp tartmanız gerekebilir. Aklınıza gelen her şeyi, tamamen haklı olduğunuzu düşünseniz bile, söylemeniz gerekmeyebilir. Sözlerinizi filtreleyebilmek için kendinize zaman verin. Çatışmadan, kırıp dökmeden medeni bir şekilde tartışabilmenin en iyi yolu zaman tanımaktır. İslami evlilik sitesi sayesinde tanıştığınız partnerinizi suçlayıcı ‘sen’ cümleleri kurmak yerine ‘ben’ özneli cümleler kurarak işe başlayabilirsiniz. Örneğin ‘sen beni aramadın, arayan taraf sürekli ben oluyorum’ demek yerine ‘beni aramamana kırıldım’ demeniz daha isabetli olacaktır. Ortada bir sorun varsa bunu kişilere değil, soruna odaklanarak çözmeye çalışmak her zaman daha mantıklıdır.  Dahası, hatalı olduğunuzu fark ettiğiniz yerlerde özür dilemekten de asla çekinmemelisiniz. Gerektiğinde özür dileyebilmek, herkesin sahip olamadığı oldukça önemli bir meziyettir. Eğer hatanızı kabullenebilen ve özür dileyebilen biriyseniz bunu karşınızdaki insana da mutlaka hissettirebilmelisiniz.  

Son olarak, kendinize iyi bakmalısınız. Karşı tarafa da iyi bakacağınızı hissettirebilmenin yolu, sizin kendinize iyi bakmanızdan geçer. Sağlıklı ilişkiler karşılıklı olarak kurulur, iki tarafın da ihtiyaçları odakta tutulmalıdır. İslami evlilik sitesi üzerinden tanıştığınız partnerinizin ihtiyaçlarına kulak asmanız, gerektiğinde bu ihtiyaçları giderecek şekilde aksiyon almanız ve başta kendinize baktığınızı evlilik sitesinde oluşturduğunuz profilden başlayarak ilişkinin her aşamasında karşı tarafa hissettirmeniz oldukça önemlidir. Mutlu ve sağlam bir ilişki kurmanın yolları.

NOT: Günümüzde pek çok kişi evlilik sitesi veyahut arkadaşlık siteleri nde tanışarak evlilik yolunda ilerliyor. 

Eğer sizde Gönülden Sevenler İslami evlilik sitesinde Altın üyelik alırsanız, arama sonuçlarında hep en üst sıralarda görünür ve bu da sizin diğer üyeler tarafından görüntülenme ve mesaj alma şansınızı daha da arttırmış olur. 

Dilerseniz profilinizi iyileştirmek için  https://blog.gonuldensevenler.com sayfamızı inceleyebilirsiniz.


Yayımlandı

kategorisi

yazarı:

Etiketler:

Yorumlar

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

tr_TRTurkish